رادیاتور پانلی چیست

 

رادیاتور وسیله ایست فلزی که جنس آن بسته به نوع کاربردش متفاوت می‌باشد، غالباً رادیاتورها به عنوان ناقل دمای آب عمل می‌کنند. از جمله کاربردهای رادیاتور می‌توان به استفاده از آن در منازل جهت انتقال حرارت آب گرم رسیده از بویلر به داخل ساختمان اشاره کرد . رادیاتورها انواع بسیار متنوعی دارند، از جمله آنها می‌توان به رادیاتورهای آلومینیومی، فولادی پره ای و فولادی پنلی اشاره کرد.

 

رادیاتورهای فولادی پره (نسل اول رادیاتور) یکی از انواع رادیاتورهای مورد استفاده برای تامین حرارت اماکن می باشد، که از ورقه های فولاد تولید می شود این نوع رادیاتور ها با حفظ ظاهر و طراحی از شکل رادیاتور های چدنی قدیمی ساخته شده در حال حاضر در ایران استفاده می شود از مزایای آن فقط می توان به قیمت اولیه کم آن در زمان خرید اشاره کرد .از معایب آن می توان به مصرف زیاد انرژی و بازده انرژی کم، وزن بسیار زیاد آنها و حجم آبگیری بسیار زیاد آنها در مقایسه با رادیاتور های آلومینیمی (نسل دوم رادیاتور) و بازده حرارتی بسیار کمتر از رادیاتور های آلومینیمی و ظاهر نازیبا و عرض زیاد آن نسبت به سایر رادیاتور ها .

 

رادیاتورآلومینیمی (نسل دوم رادیاتور) که گاهی اوقات همراه با ترکیبی از سرب می‌باشد. از جمله کاربردهای رادیاتورهای آلومینیومی می‌توان به استفاده از آن در سیستم گرمایشی شوفاژ منازل و اماکن جهت گرم کردن محیط اشاره کرد. آلومینیوم بعد از طلا، نقره و مس، از نظر میزان رسانایی چهارمین فلزی به حساب می آید. این فلز در طبیعت به وفور یافت می‌شود و قیمت مناسبی نیز دارد. رادیاتورهای آلومینیومی، سبکتر، زیباتر از رادیاتورهای فولادی پره ای بوده و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به انواع فولادی پره ای قدیمی دارند. از دیگر مزایای رادیاتور آلومینیومی طول عمر بالا و عدم زنگ زدگی آن است.

 

رادیاتورهای فولادی پنلی (نسل سوم رادیاتور) یکی از انواع رادیاتورهای مورد استفاده برای تامین حرارت اماکن می باشد، که از ورقه های فولاد تولید می شود و اغلب پوشش خارجی رادیاتور از جنس پلی استر می باشد تا از آن در مقابل زنگ زدگی محافظت کند. این نسل رادیاتور به خاطر تکنولوژی طراحی ای که در آن استفاده شده است نسبت به رادیاتور های نسل قبل کاراتر شده و اشکالات و معایب آنها را پوشش داده است .

 

حجم آبگیری و ظرفیت گرمایی : 5.2 لیتر در یک رادیاتور به طول 100 سانتی متر و با ظرفیت گرمایی 2100 کیلو کالری

  • حجم آبگیری فوق العاده کم رادیاتور پنلی و ظرفیت گرمایی بی نظیر این رادیاتور در مقایسه با رادیاتور های پنلی نظر متخصین فن را در وحله اول به خود جلب می کند چرا که از مزایای آن :

 

  1. کارکرد کمتر پمپ سیستم گرمایشی و در نتیجه بیشتر شدن عمر اصتحلاکی سیستم گرمایش (پکیج)
  2. مصرف کمتر انرِژی نصبت به سایر انواع رادیاتور های نسل های 1 و 2 و درنتیجه بهینه شدن مصرف سوخت

 

{رادیاتور های پنلی نسل سوم رادیاتور می باشند .این رادیاتور ها هرچند از جنس فولاد هستن ولی به خاطر استفاده از کنوکتور در آنها بازده انرژی مطلوب تری نسبت به رادیاتور های آلومینیمی دارند.}

معایب رادیاتور آلومینیمی و مزایای رادیاتور پنلی :

حجم آبگیری بیشتری نصبت رادیاتور پنلی دارند (رادیاتور پنلی حدود 5 لیتر در یک متری)

بازده انرژی کمتری نصبت به رادیاتور پنلی دارند (آلومینیمی حدود 40 و پنلی حدود 60 درصد بازده انرژی دارند)

قیمت بیشتری نصبت به رادیاتور پنلی دارند

ضمانت کمتری نصبت به رادیاتور پنلی دارند(ضمانت رادیاتور پنلی 10 سال می باشد{در صورت ریزش رنگ و آب دهی})

تمیز کردن رادیاتور پنلی آسانتر از آلومینیمی است چون یک پارچه است

رادیاتور آلومینیمی گرمایش بیشتر تابشی است ولی رادیاتور پنلی 30 درصد تابشی و 70 درصد همرفتی است

رادیاتور پنلی کمتر باعث سیاه شدن دیوار می شود

رادیاتور پنلی بر خلاف رادیاتور آلومینیمی با پکیج سازگار تر است

در پکیج چون لوله مسی استفاده شده است در واکنش با آلومینیم درچار خردگی ،ایجاد رسوب و تولید گاز می نماید که شما مجبوری هفته ای یک بار اقدام به هواگیری رادیاتور های آلومینیمی کنید در صورتی که در رادیاتور های پنلی معمولا سالی یک یا دوبار کافی است.

با یک دستمال جادویی حوله ای به راحتی قابل تمیز کردن می باشند

خطر کمتر سوختی برای کودکان دارد ،بر خلاف رادیاتور آلومینیمی که بدنه خیلی گرمی دارند.

  • 19 564
  • 0

مطالب مشابه